Op Cuba zijn de dingen een beetje anders geregeld dan hier. Zo besloot de regering op een zeker moment dat het beter was om spaarlampen te gebruiken dan gloeilampen. Net als hier. Alleen, niet zoals hier, werden daar de ambtenaren het land in gestuurd om bij de mensen thuis de gloeilampjes uit de fittingen te draaien en te vervangen door spaarlampen. Binnen no time had niemand meer een gloeilamp.

Nu heeft de regering besloten dat mensen een nieuwe auto mogen kopen. Tot nu toe mocht dat niet zomaar, vandaar dat er zoveel antieke auto’s rondrijden. Natuurlijk niet fijn voor de bevolking, dat iemand anders voor jou besluit dat je geen nieuwe auto mag kopen, maar je oude brik tot in het oneindige moet repareren. Maar wel erg leuk voor ons, bezoekers, want het geeft een prachtig straatbeeld, al die oude auto’s. Dus ik hoop maar dat er geen ambtenaren het land in gestuurd worden om die mooie bejaarde auto’s in een keer te vervangen door hippe twingo’s of panda’s…

In elk geval kun je hier op Zandkorrel nog meegenieten van de mooie auto’s.