Afgelopen zondag woonde ik het openluchtconcert van Daisy Correia bij, dat zij gaf op kasteel Middachten in De Steeg.

Daisy Correia is een half Nederlandse, half Portugese fadozangeres, die een eigen interpretatie geeft van bekende, maar ook eigen fado’s.  Zo heeft Fernando Lameirinhas speciaal voor haar eerste CD een nummer geschreven, Madrugada (ochtendgloren).

Het was wel even wennen, ik had nog niet eerder een blonde fadista in een paarse jurk gezien, die in onvervalst Amsterdams toelichting geeft op haar werk. Maar gelukkig klinkt het wel goed, met name bij de sneller nummers: lekker swingend en heel Portugees. Bij de langzamere nummers meende ik wel af en toe een licht Nederlandse A en O te bespeuren…  al die jaren in Amsterdam laten kennelijk toch wel  sporen achter…

Al met al een leuke belevenis en gezien de opkomst zal ze wel vaker komen! Zorg dat je er bij bent dan.