Vlakbij Liverpool is een strandje, Crosby beach. Je kunt er komen met de metro en dan stap je uit in een slaperig stadje met huizen voor mensen die zichtbaar veel geld hebben. Het is niet meteen duidelijk welke kant je op moet voor het strand, maar als je op de gok de goede richting pakt, zie je plots een klein bordje. Aangekomen op het strand is er, behalve dat iemand vanuit een soort caravan warme worst verkoopt, niks te beleven. Geen strandstoelen, geen terrassen, niets. Waarom dan toch naar Crosby beach? Omdat daar een of andere kunstenaar, Antony Gormley genaamd, zich flink heeft uitgeleefd. Hij heeft honderd beelden gemaakt van zichzelf – allemaal eender. Deze beelden staan verspreid over het strand en in de zee. Sommigen staan hoog en droog (eentje heeft door een vandaal een zwembroek uit een spuitbus aangemeten gekregen), anderen gaan kopje onder. Het kunstwerk heet ‘Another place’ en bestaat uit 100 ijzeren figuren van 189 centimeter hoog en zo’n 650 kilo zwaar. Bijzonder om te zien.