121-scheren

Vanuit Kuala Lumpur in Maleisië maakte ik een dagtocht naar het eilandje ‘Pulau Ketam’, wat letterlijk ‘krabbeneiland’ betekent. De overtocht ging via een boot, waar keiharde muziek in schrille Aziatische klanken werd gespeeld. Geen feest… Maar het eilandje zelf was het wel. Er reden geen auto’s en alle huizen stonden op palen in de modder. De huizen waren met elkaar verbonden door bruggen en steigers.

114-altaartje

122-cupcakes

De bewoners leefden voornamelijk van de visvangst: vooral krabben natuurlijk (vandaar de naam), die je overal in de modder zag rondkruipen, maar er werd ook wel andere vis gevangen. Ik was de enige die deze dagtocht had geboekt, dus ik had een privé chauffeur die met me rondwandelde en lunchte. Beetje ongemakkelijk af en toe, maar ik heb toch een prima dag gehad.

 

106-huizen

Deze slideshow vereist JavaScript.