Het jaar begon met een rustige fotomaand. In januari maakte ik alleen foto’s tijdens een uitstapje met het werk naar Ouwehands dierenpark. Dat waren dan wel meteen heel mooie foto’s: de witte leeuw deed zijn best vooral níet in de lens te kijken, de tijger zocht juist oogcontact.

In februari ging ik naar IJsland, het fotografenparadijs. Dus natuurlijk kwam ik met heel veel mooie foto’s thuis. Later die maand bezocht ik Burgers’Light, een kleurrijk lichtfestival in de dierentuin in Arnhem.

Maart was een drukke fotomaand. Ik maakte een uitgebreide fotoreportage tijdens een show van Sheila’s Buikdanscentrum in Zutphen, ik ging uit eten bij het wokrestaurant in Zevenaar, ik fotografeerde jonge dieren bij de stadsboerderij in het Arnhemse park Presikhaaf en ik maakte een uitstapje naar Hattem met een vriendin, waar we het bakkerijmuseum bezochten en een tentoonstelling over Franciens katten.

In april was het weer tijd voor een mooie reis, naar Roemenië deze keer. Maar voordat het zover was maakte ik nog foto’s van de beginnende lente in mijn achtertuin, legde ik een meerkoetenfamilie vast en woonde ik op mijn werk een training bij.

In mei kwam de Giro d’Italia naar Arnhem en kleurde de stad roze. Ik ging lekker lunchen met een vriendin in Utrecht en ik maakte foto’s van de bloeiende hortensia’s tijdens een van mijn wekelijkse wandelingen in Sonsbeek park.

Juni was weer een drukke maand. Ik ging naar de maandelijkse markt in Sonsbeek, volgde een workshop kledingstijl en ging met mijn moeder naar de open dag van Huis Sevenaer. Na een vergadering in Den Bosch ging ik nog even naar het Hiëronymos Bosch Art Center, ik woonde het ‘Brein en Buik’ congres over gezonde voeding bij en ik had mijn laatste buikdansles van het seizoen.

Juli stond vooral in het teken van mijn grote reis dit jaar: Zuid-Afrika! Verder maakte ik nog een binnenlands tripje met een vriendin naar Giethoorn, waar ik ook nog nooit geweest was.

De maand augustus stond in het teken van tripjes dicht bij huis, die ik alleen of met vrienden maakte. Zo ging ik achtereenvolgens wandelen op het terrein van Arnhems Buiten, bekeek ik de World Press tentoonstelling in Zutphen, slenterde ik langs de tijdelijke kunstwerken in Sonsbeek, ging ik een hapje eten bij Nijmegen kookt, bewonderde ik een tentoonstelling in Museum Arnhem, genoot ik van het vertier bij de Sonsbeek Theater Avenue en bezocht ik de Trots markt en de schelpentuin bij kasteel Rosendael.

Ook september was een maand met veel uitstapjes. Eerst woonde ik met mijn moeder een openluchtconcert van Stainless Quo bij in Zevenaar, daarna maakte ik een fotoreportage van Landleven in het Openluchtmuseum en deed ik mee met een stadswandeling in Arnhem, met als onderwerp de architect Diehl. Tijdens deze wandeling kreeg ik het oude Vesta gebouw van binnen te zien, wat ik al lang een keer wilde. Met een vriendin beklom ik de Sint Jan in Den Bosch om de luchtboogbeelden van dichtbij te zien en als afsluiting van de maand wandelde ik over de Smaakmarkt in Arnhem.

In oktober trapte ik de maand af met een bezoek aan het congres ‘Het Fitte Brein’, waar ik onder andere Dick Swaab en Erik Scherder in actie zag. Verder maakte ik een paar foto’s bij het festival Arnhem Innovate en ging ik met een vriendin naar Hrfstwnd, een heel bijzonder concert in de Eusebiuskerk in Arnhem. Ik was bij Dia de los Muertos in Burgers’ Zoo, wandelde in de parken Sonsbeek en Klarenbeek en ontmoette een stel zombies in het centrum van Arnhem.

In november maakte ik prachtige foto’s op het terrein van kasteel Nijenrode, waar ik een aantal colleges mocht volgen. Verder bezocht ik Art Arnhem in de Eusebiuskerk en zag ik Sinterklaas aankomen in Arnhem.

Ten slotte brak december aan. Ik maakte foto’s tijdens een lunch met mijn moeder bij de Revolutie in Zevenaar, leefde me uit met mijn camera in de Harry Potter boekwinkel op station Utrecht en was bij een rondleiding in de Arnhemse synagoge. Ik zag bij station Arnhem  mannen bezig om met kettingzagen kunstwerken te maken van omgehakte bomen, ging naar het Dickens festival in Velp en met een vriendin naar de kerstmarkt in Arnhem.

En daarmee kwam er een einde aan weer een mooi foto- en reisjaar. Hopelijk brengt 2017 ook weer mooie beelden!