We gaan even terug in de tijd: 2003. In dat jaar maakte ik een rondreis door Midden-Amerika, die eindigde met een verblijf op een heel klein eilandje in Belize. Behalve dat eilandje, Caye Caulker, heb ik dus ook niets gezien van Belize, maar het was er wel mooi.

Spierwitte stranden en een zee gekleurd in blauw schakeringen. Variaties van turquoise, smaragdgroen en azuurblauw. Prachtige, grote schelpen (helaas verboden om mee te nemen). Zoals ze een tropisch bounty eiland afbeelden in de folders.

Helaas heeft een bounty eiland ook nadelen. Op een gegeven moment stak er namelijk een flinke storm op. Ik was alleen achtergebleven bij het hotel en zag de donkere wolken aankomen. De rest van de groep was met een bootje de zee op, maar daar had ik na een overtocht in een speedboot die mij letterlijk de adem benam, niet zo’n zin in. Ik hoopte maar dat iedereen er ongeschonden vanaf zou komen. Uiteindelijk bleek dat het geval, al was het wel een heftig tochtje geweest. Heel blij dat ik niet mee was gegaan…

08-onweer