Als Harry Potter fan vond ik het jammer dat ik de Expo in Utrecht gemist had, maar deze bleek wegens succes verlengd, dus heb ik de kans gepakt om alsnog te gaan.

Daar bleek ik eigenlijk helemaal niet zo’n grote fan te zijn, zo ontdekte ik aan het begin van de tentoonstelling, waar je je vrijwillig kunt laten indelen op een afdeling van Zweinstein, met sorteerhoed en al. En dan zijn er dus fans die precies weten op welke afdeling ze geplaatst willen worden en waarom en ook welke afstudeerrichting ze gaan kiezen – ‘ik wil schouwer worden’…

OK, bij mij blijft het bij het met veel plezier (her)lezen van de boeken en (opnieuw) bekijken van de films op dvd. Desondanks was de Expo een feest van herkenning!

Wil jij ook nog een mandragora horen gillen, Dobby ontmoeten, griezelen bij een dooddoener of de jurk bekijken die Hermelien droeg op het kerstbal? Het kan nog tot eind deze maand.