Het is weer de tijd waarin we terug blikken. Ik kan dat altijd mooi doen aan de hand van de foto’s die ik maakte.

De eerste foto’s van 2017 maakte ik meteen op de eerste dag van het jaar op de Posbank. Mijn moeder en ik lunchten in het Posbank Paviljoen, dat zo mooi past bij de natuur daar, en daarna maakte we een kort ommetje. Het was koud en nevelachtig, maar toch zoals altijd mooi. Eind die maand maakte ik nog een paar echte winterfoto’s bij Sonsbeek. Sneeuw, ijs en zon, altijd een mooie combi.

Februari stond vooral in het teken van een bijzondere reis: Oman. Wat een mooi land en wat een ontspannen reis was dat. In maart liet de lente zich al weer voorzichtig zien en maakte ik vooral foto’s in Arnhem.

Nog meer lente, met veel tulpen, maar ook heel koude dagen in april. Koningsdag in Arnhem en een bezoekje aan Bronbeek, nog eens een tripje naar de (nu iets meer groene) Posbank en met de wandelgroep naar Montferland, waar ik de bijzondere houten uitkijktoren fotografeerde – vanaf beneden. Ook nog een dagje naar Amsterdam met een vriendin, waar we onder meer Erik Scherder in actie zagen en ten slotte maakte ik nog foto’s voor Arnhem2Day van de Viltexpo in de Eusebiuskerk in Arnhem. Een afwisselende fotomaand!

In mei en juni was het wat rustiger op het fotofront, maar toch een paar leuke uitstapjes. De Arnhemse kadedagen, een high tea met vriendinnen in Nijmegen, het draaiorgelfestival in het Openluchtmuseum en de prachtige kunstwandeling in Hummelo.

In juli was het tijd voor zomervakantie, deze keer ging mijn reis naar de Azoren, een bestemming die al langer op mijn verlanglijstje stond. Zeer de moeite waard! In Nederland was ik te gast bij een gezellige verjaardag met barbecue van een bevriende collega en ik bezocht de Harry Potter expo in Utrecht. En in Arnhem was er weer het jaarlijkse streetpaintingfestival.

In augustus en september had ik ook weer een paar leuke dagen. Zo was ik met mijn moeder bij het jaarlijkse countryfestival in Zevenaar en bij een prachtige brocantemarkt bij kasteel Rosendael, ik ging met een vriendin theedrinken bij het nieuwe kattencafé in Nijmegen en ik vierde een feestje met een high tea voor vrienden in Villa Sonsbeek.

In oktober bezocht ik de World living statues in Arnhem, daar ben ik vaker geweest, maar het is altijd weer leuk. Ook nam ik een kijkje in een aantal huiskamers in de Arnhemse wijk het Spijkerkwartier, tijdens het evenement Kunst op de koffie. Leuk! Verder deed ik die maand mee aan een aantal bijzondere fotografie events: ten eerste ging ik met een boswachter op zoek naar paddestoelen, ten tweede deed ik een workshop waterdans, met een danseres spetterend in een bak water en als laatste een Fantasy fotoshoot in park Sonsbeek. Allemaal erg de moeite waard.

In november en december was ik wat minder actief. Met een collega van Arnhem2Day bezocht ik de Eusebiuskerk, waar je op dat moment een aantal grafplaten kon zien die normaal gesproken onder de vloertegels verborgen liggen. Met de wandelclub genoot ik van de herfst in Beekhuizen, ik vierde kerst en ik fotografeerde bloemen in de prachtige botanische tuin die Burgers’ Bush in Arnhem is. Op naar het volgende (foto) jaar!