Wat was 2020 een raar jaar… Corona gooide veel roet in het reiseten, al hebben wij nog geluk gehad en best veel kunnen ondernemen. Dus al met al wél meer dan genoeg foto’s kunnen maken in 2020. Ik trapte het jaar af met een mooie fotoshoot in mijn zolderstudio van Carlo en mij en zijn zus en haar familie.

Daarna kon ik leuke plaatjes schieten tijdens een weekendje Rotterdam, waar we natuurlijk de markthal en de kubuswoningen bezochten, maar ook heerlijk culinair verantwoord aten en ons lieten verwennen met een hamam massage (maar daar heb ik geen foto’s van…).

De eerstvolgende gelegenheid voor prachtige beelden was tijdens onze reis naar Jordanië. We waren nog net op tijd terug voordat alles zo’n beetje op slot ging… Ons geplande weekendje naar Praag in maart, moesten we helaas afzeggen.

Er volgde een tijd van veel samen thuis werken, huis en tuin opruimen, spelletjes doen en lekker koken. En om er toch uit te komen veel gewandeld op de Posbank, vaak net na zonsopgang, wanneer er nog niemand was behalve de herten, zwijnen, konijnen en vogels. En de paarden natuurlijk.

Het eerste uitstapje verder weg in corona tijd was een overnachting in de vuurtoren van Harlingen. Horeca was nog niet open, dus we lieten pizza ‘onder aan de trap’ bezorgen. Heerlijk genoten van de rust, een voorzichtige stadswandeling door Harlingen en het mooie uitzicht vanuit ons bed.

In de zomer, toen het met corona even wat beter leek te gaan, waren we een weekendje in Zeeland, met het lieflijke Veere, waar we in een prachtig, historisch hotel sliepen. Heerlijke vakantie in eigen land.

In de zomervakantie zouden we eigenlijk naar IJsland gaan en de reisorganisatie liet ons tot op het laatste moment geloven dat het door zou gaan. Tot het toch ineens geannuleerd werd… Op de valreep organiseerden we toen zelf een autorondreis door de Duitse Eifel. Een aantal mooie hotels, allemaal op maximaal twee uur rijden van huis. Voor het geval dat. Hoewel niet zo spectaculair als IJsland, hebben we toch een prachtige reis gemaakt uiteindelijk.

Terug uit Duitsland maakten we nog een aantal uitstapjes in eigen land, steeds afwegend wat mogelijk was, onder andere naar de Millinger theetuin en naar Kröller-Müller.

In oktober vertrokken we voor twee nachtjes naar Groningse platteland. De horeca was weer dicht, maar gelukkig mochten hotels nog koken voor hun gasten. En koken konden ze wel in dit hotel!

En ten slotte hadden we, vlak voor Nederland weer in strenge lockdown ging, nog een overnachting in Landgoed Rhederoord ter ere van mijn verjaardag. Nog even genoten van een heerlijk diner, wandeling en gewoon lekker relaxen… Ik ben benieuwd wat 2021 gaat brengen!