Tijdens ons verblijf op Lanzarote afgelopen december bezochten we natuurlijk het nationale park Timanfaya, toch wel de beroemdste attractie van het eiland. Ik was er meer dan dertig jaar geleden ook al geweest en eigenlijk was er weinig veranderd, wat ook wel logisch is: het lavalandschap zal wel wat te lijden hebben van wind en zon, maar zichtbare verandering duurt lang natuurlijk.

Ook de demonstraties om te laten zien hoe heet de grond nog is, waren nog hetzelfde. Alleen de winkel kon ik me niet herinneren en de mooie toiletten ook niet.

Maar opnieuw indrukwekkend was het wel. En ik heb eindelijk de frustratie dat ik geen mooie foto’s had, kunnen goedmaken: ik had toen nog alleen een (nu niet meer bestaand) disc-cameraatje dat heel korrelige foto’s opleverde. Met betere apparatuur en veel meer foto ervaring heb ik nu deze foto’s gemaakt.