Deze zomer waren we op huwelijksreis in IJsland. Ik was er al twee keer geweest en had al veel moois gezien, maar zoals dat gaat, heb je dan een verlanglijst van wat je nog wil zien. Een van die dingen was het natuurgebied Landmannalaugar. Een prachtig gebied met oranje, bruin en soms groen gekleurde ryolietbergen. Dat in combinatie met plekjes sneeuw en rivieren maakt het tot een heel bijzonder stukje IJsland. Omdat het moeilijk te bereiken is, alleen in de zomer en dan ook nog alleen met een fourwheeldrive, boekten we een excursie. Met een kleine bus met heel grote wielen reden we in een paar uur naar het gebied, waar we onder begeleiding van de gids een wandeling maakten. En daarna weer terug, uiteraard. Een hele dagtocht dus, heel vermoeiend, maar absoluut de moeite waard. Deze foto’s zijn gemaakt tijdens de wandeling.