Meestal kies je een bestemming voor je citytrip omdat je graag naar een bepaalde stad wil. Maar wij gingen naar Zürich voor een heel ander doel: het concert van Andrea Bocelli! Voor mij een wens die al heel lang op de bucketlist stond, maar helaas lukte het niet om te gaan toen hij in Nederland optrad, waardoor we besloten gewoon te kijken op welke bereikbare bestemming we hem konden gaan zien. Dat werd dus Zürich. En dat werd een aangename verrassing, Zürich bleek een erg leuke stad met een gezellige historische binnenstad, vol met Zandkorrel-waardige details. Vriendelijke mensen, die gelukkig ook ‘gewoon’ Duits spreken – want Zwitsers Duits is toch echt heel wat anders – zonder bijbehorend plaatje had ik toch echt niet geweten wat ‘heissi schoggi wotti’ is. Het weer was wisselvallig, wat te verwachten was in november, maar niet koud en soms zelfs zonnig. We verkenden de stad met de tram, die overal komt en genoten van mooie musea en gezellige restaurantjes. Uiteraard probeerden we ook een keer de beroemde raclette, wat ook meteen onze goedkoopste avondmaaltijd was: een hoofdgerecht voor onder de dertig euro is ons verder nergens gelukt!

Gelukkig hoefde ik niet naar de kapper, dat zou me 185 euro gekost hebben (zie prijslijst op de foto hieronder – Zwitserse franken zijn iets meer waard dan euro’s, maar het scheelt niet veel). Maar Zwitserland smaakt naar meer, dus we hebben weer een bestemming er bij op de bucketlist.

En het concert? Dat was absoluut geweldig, fantastisch, onovertroffen… Het was wel nog even spannend: ik had de tickets per ongeluk gekocht bij een site waar gehandeld wordt in tweedehandstickets en ‘onze’ verkoper (die wij dus niet kennen) gaf de tickets niet vrij! Na vele frustrerende telefoontjes naar de Indiase helpdesk – ‘your tickets will be available at 3 pm’ en ‘we haven’t heard back from your seller, but the tickets should be there at 7 pm’ en ‘I understand your frustration, but you can always get your money back’ – kregen we eindelijk op de ochtend van het concert de melding dat de tickets inderdaad NIET geleverd konden worden, maar dat ze vervangende tickets konden regelen… Voor de zekerheid stonden we letterlijk als eersten voor de deur van het restaurant in het stadion, om zeker te weten dat de tickets wel geldig waren. Opgelucht ademen deden we pas toen het licht uit ging en Andrea de eerste noten van ‘La donna è mobile’ inzette. Zowel Zwitserland als Andrea Bocelli zijn voor herhaling vatbaar, maar voor nu groeten uit Zürich, of zoals de locals het zeggen ‘grüezi aus Züri’.