Een week of twee geleden staken de krokusjes bij mij in de tuin hun paarse kopjes weer boven de grond. Voor mij altijd een signaal dat de winter bijna afgelopen is, maar helaas, vandaag is het ineens weer een witte wereld buiten. Arme krokusjes…

Maar al die sneeuw deed me wel even terugdenken aan afgelopen december, toen het wereldkampioenschap Icecarving werd gehouden in Arnhem. Leuk om te zien hoe men met kettingzagen, beitels en messen de grote blokken ijs te lijf gaat.

De volgende dag kwam ik terug om het eindresultaat te zien, maar helaas was er alleen een klein bordje op een verder leeg plein, waarop stond aangekondigd dat de beelden als gevolg van de te warme nacht gesmolten waren.  Tja, dan moet je zo’n kampioenschap ook niet houden tijdens het ‘warm winterweekend’ misschien.

Maar goed, zo blijkt wel weer dat je de weergoden niet kunt vertrouwen: in december laten ze ijsbeelden smelten van de warmte en in februari begraven ze dappere krokussen onder een sneeuwdeken. En daar krijg je het nou niet bepaald warm van.