In Noraduz kun je een bijzondere begraafplaats bezoeken, vol met khashkars, kruisstenen. Dit zijn typisch Armeense stenen, meestal gebruikt als grafsteen, maar ook als gedenksteen. Vaak staan er verhalen afgebeeld en je vindt er allerlei symbolen, zoals de zon en de maan.

Deze vrouw was een van de dames die in het winkeltje tegenover de begraafplaats souvenirs verkocht. Het grootste deel van de souvenirs maken ze zelf: gebreide mutsen, sokken en handschoenen. Geen gekke gedachte, want het is er ijskoud.

382 vrouw

Toen de vrouw zag dat ik fotografeerde, wenkte ze mij en kreeg ik een uitgebreide rondleiding. Ik werd van hot naar her gesleept over de hele begraafplaats. Met uitleg in het Armeens natuurlijk, maar op een of andere manier ging dat best. Ik moet toegeven dat ze de meest bijzondere stenen er wel uit wist te halen!

381 vrouw