Vandaag bezocht ik de tentoonstelling van World Press in de prachtige kerk in Zutphen. Een bijzondere omlijsting voor deze indrukwekkende foto’s.

17 orang

Ondanks een aantal mooie natuur- en sportfoto’s is World Press vooral een aaneenschakeling van ellende. We zien de vluchtelingen, slachtoffers van oorlog en misdaad – en dat allemaal professioneel en artistiek in beeld gebracht.

03 fotos

In het overzicht van de winnende World Press foto’s van elk jaar, herkende ik direct de foto van dit meisje, Omayra Sanchez uit Colombia. Ik weet nog hoeveel indruk de berichtgeving op mij maakte, ik kon maar niet begrijpen dat zij niet gered kon worden.

05 meisje

Dit soort foto’s maakt ons bewust wat er speelt in de wereld. Helaas weinig goeds, als je deze verzameling foto’s bij elkaar ziet.

11 fotos

Zelf leg ik toch maar liever de mooie kant van onze wereld vast. Die moeten we immers ook niet vergeten!

13 doorkijkje