301 neushoorn

Ik ben nu net een week terug van een schitterende rondreis door Zuid-Afrika. Veel mooie dingen gezien en beleefd. Uiteraard was het maken van een aantal ‘gamedrives’ in een open jeep onderdeel van deze reis. Ik was al eens op safari geweest in Kenia en dat had veel indruk gemaakt. Deze keer was het gebied dat ik verkend heb beperkter en ook duidelijk wat meer in beheer door de mens, maar desondanks toch weer geweldig om mee te maken.

429 gamedrive

We zagen veel impala’s en andere hoefdieren zoals hartebeesten, blesbokken (ook in een witte variant), waterbokken en kudu’s. Natuurlijk waren ook de buffel, giraf en neushoorn van de partij.

462 bok

365 oversteken

Prachtig om te zien en jij kunt nu meekijken vanuit je warme kamer, want wát heb ik het koud gehad: met zes lagen aan nog steeds bibberen… Winter in Zuid-Afrika!