787-straat

Kaapstad is een prachtige, moderne stad waar je je prima een paar dagen kunt vermaken. Winkels, restaurants, de prachtige kust en het uitzicht van de Tafelberg – voor elk wat wils. Maar wat je zeker niet moet overslaan is de wijk Bo Kaap. Geen grote wijk, maar waarschijnlijk wel de meest gefotografeerde buurt van Kaapstad.

En dat is niet voor niks: de kleuren spatten je hier om de oren! Alle huizen zijn geschilderd in felle, heldere kleuren: zuurstokroze, Nederlands voetbal-oranje, pistache groen en lavendelblauw, om er maar een paar te noemen.

Deze slideshow vereist JavaScript.

De geschiedenis van de wijk is minder vrolijk, de bewoners stammen over het algemeen af van de slaven die door de Nederlanders en de Britten hierheen gebracht werden. Het grootste deel van hen is moslim, te zien aan het tiental moskeeën dat hier te vinden is.

806-roze