Elk jaar wordt in september in Kinderdijk een ‘verlichtingsweek’ georganiseerd. De molens zijn dan in de avond verlicht en je kunt een boottochtje maken. Wij waren er bij dit jaar, in combinatie met een andere speciale gelegenheid: overdag draaiden de molens (wat normaal niet altijd het geval is) namelijk. Dus het was een volle dag molens voor ons, met een romantische afsluiter op het water.

Het interieur van een van de molens, die als museum te bezoeken is.

Een zogeheten ‘wipmolen’, een ander type molen dan de andere molens in Kinderdijk.

Zonsondergang. Er kwam nog een mooie zwerm vogels langs.

Avond in Kinderdijk. Voor écht mooie foto’s van de molens in het donker, moet je een statief mee nemen (had ik niet gedaan) en vaste grond opzoeken. Deze foto’s zijn uit de hand genomen vanaf de boot.